Zahrada už dávno neslouží jen k pěstování rybízu a okopávání brambor na zimu. Většina z nás teď na zahradě hledá hlavně odpočinek od každodenního stresu. Oblíbenou kratochvílí se pak stávají grilovací párty. Připravit výborné jídlo s grilem totiž zvládne opravdu každý.

 

V kruhu rodiny i s celým sousedstvím

 

Grilování, jako společenská událost, je extrémně populární hlavně v Americe. Tam se často sejde celé sousedství a tráví spolu zábavou nabité odpoledne, při kterém se tmelí sousedské vztahy. Každý přinese svůj oblíbený recept, skvělou marinádu, maso nebo zeleninu, prostě co dům dá. Přidejte párek rozžhavených grilů a vznikne pořádná hostina, při které se všichni baví až do pozdních nočních hodin.

Grilovat ale můžete i jen s partou přátel, s rodinou, se svou drahou polovičkou. Nebo klidně jen tak sami s lahví dobrého piva. Grilování je totiž o relaxu a je jen na vás, jak si ho zařídíte.

 

Jak takovou grilovačku

Záleží na počtu osob. U rodinného grilování vám postačí naložit maso, vytáhnout gril a svolat členy rodiny. Pro malé grilování jsou ideální grily na dřevěné uhlí, protože jídlo i okolí nádherně provoní. Jejich nevýhodou ovšem může být fakt, že neopékají na všech místech stejně. Jídlo na nich je tedy třeba je trochu více hlídat – ideální práce třeba pro vaše odrostlejší děti. Při větší akci doporučujeme gril plynový. Ten zabezpečí, že je na celé ploše grilu dosaženo stejné teploty a všechno bude probíhat bez zádrhelů. Připravte jídlo, sezvěte kamarády a známé a můžete začít grilovat tak rychle, jak jen budou hosté schopni odnášet hotové pochoutky.

 

Vybavte se

Hladké grilování si žádá kvalitní vybavení. Tím je nejen dlouhá řada kořenek, ostrý nůž a chlapská zástěra pro vrchního grillera (ta totiž ukazuje, kdo je tu pánem nad žhavými uhlíky), ale hlavně pořádný gril. Výborné grily, se skvělým poměrem ceny a výkonu, nabízí grily Weber.

V jejich nabídce najdete jak klasické grily na dřevěné uhlí, které masu dodají neodolatelnou kouřovou chuť, tak i grily na elektřinu a plyn. Specialitkou, které málokdo odolá, je pak domácí udírna, ve které si můžete vyrobit zdravější alternativy komerčních uzených výrobků – ovšem bez konzervantů a umělin.

Tak směle do toho! Grilujte, dokud je léto je v plném proudu!

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.